Tai Chi voor mensen met klachten aan gewrichten en spieren.

Dr. Paul Lam, arts en Tai Chi Master uit Sydney, heeft een aangepaste vorm van Tai Chi ontwikkeld gebaseerd op de Sun stijl voor mensen met reumatische klachten zoals b.v. artrose, reumatoïde artritis, fibromyalgie, poliartritis.

Tai Chi is een bewegingsvorm van duizenden jaren oud, die zijn oorsprong in China vindt.
Met de zachte, sierlijke bewegingen op mooie muziek wordt hij door miljoenen mensen over de hele wereld beoefend. Het is niet gebonden aan leeftijd, conditie, geslacht enz. Tai Chi verbetert de algehele gezondheid, geeft een betere flexibiliteit,  zorgt voor meer evenwicht en coördinatie en een betere balans tussen lichaam en geest. Tai Chi verbetert bovendien de lichaamshouding, versoepelt de stroom van Qi (de levensenergie die alle lichaamsfuncties regelt en bepalend is voor de gezondheid en de vitaliteit). Daarbij is het een leuke groepsactiviteit, alhoewel je Tai Chi ook perfect alleen kan doen.

Wetenschappelijke studies door universiteiten in Taiwan en Korea (2001) tonen aan dat dit aangepaste programma pijn en stijfheid verlicht en de fysieke functies duidelijk verbetert bij regelmatige beoefening.

Deze aangepaste vorm van Tai Chi bestaat uit zachte rekoefeningen en ontspannen bewegingen die er op gericht zijn de klachten te verlichten. Er is veel individuele aandacht en respect voor uw beperkingen. Er wordt nooit voorbij grenzen gegaan en er is geen “moeten”. Kleine bewegingen hebben ook effect en we gaan ook met aandacht naar de intentie van bewegen en het vergroten van de beweging al of niet geholpen door visualisatie. Mensen in een (rol)stoel kunnen uiteraard ook mee doen met deze cursus.